MPG berekening

MPG specialist

De MPG berekening (Milieu Prestatie berekening) is onze specialiteit! Wij verzorgen voor ruim 1.500 woningen en 250 kantoorgebouwen per jaar de MPG berekening, daarom kunnen we met recht zeggen dat wij de MPG specialist zijn!

Wat is de MPG berekening?

De Milieuprestatie Gebouwen berekent de milieubelasting van de in een gebouw gebruikte materialen. Het Bouwbesluit 2012 stelt deze berekening verplicht voor:

  • nieuwbouw woningen
  • woongebouwen
  • kantoren met een oppervlakte vanaf 100 m2

Elke milieuprestatieberekening moet voldoen aan de zogenoemde ‘Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken’. Hiermee kan de milieuprestatie van een compleet gebouw worden bepaald, op basis van de prestatie van de producten en elementen waaruit het gebouw is opgebouwd.

Opdrachtgevers en architecten worden hiermee in staat gesteld om duurzame keuzes te maken op basis van een nationale rekenmethode en database. Hiermee komt een einde aan de onduidelijkheid wat nu wel of niet duurzaam is.

De MPG berekening wordt gemaakt met behulp van software pakketten die de Nationale Milieu database 3.0 als bron gebruiken voor deze berekening.

Bij welke functies een milieuprestatie berekening?

De milieuprestatie berekening is alleen van toepassing op nieuwbouw van:

  • woonfuncties (woningen en woongebouwen)
  • kantoorfuncties >100 m2.

Zie voor meer uitleg over de functies Artikel 5.8 Aansturingsartikel

Voor een combinatiegebouw (kantoor dat deel uitmaakt van een gebouw met andere gebruiksfuncties dan een kantoorfunctie) is een MPG berekening niet verplicht! Zie dit artikel voor meer uitleg.

Milieuprestatie berekening verplicht?

Sinds 1 januari 2013 is de MPG berekening een verplicht onderdeel van de aanvraag voor een omgevingsvergunning! Sinds 1 juli 2014 is de MPG berekening (MilieuPrestatie berekening) toegevoegd aan de checklist van het omgevingsloket (OLO).

Dit is geregeld in bouwbesluit 2012 afd. 5.2 en is op 01-01-2013 in werking getreden.

Actuele Eis MPG berekening!

De Milieu Prestatie Gebouwen (MPG) voor woningen is sinds 1 juli 2021 verscherpt van 1,0 naar 0,8 en gaat mogelijk naar 0,5 in 2030. 

MPG score voorbeeld materiaal


Actuele eis MPG berekening (per 1 juli 2021)

Woningen < 0,8

Kantoren groter dan 100 m2 < 1,0

Zie bron. www.rijksoverheid.nl/milieuprestatie-2021-aangescherpt

Levertermijn

We streven altijd naar een korte levertermijn. Kijk voor actuele levertermijnen even boven aan de website.
Bij ons is afspraak altijd afspraak!

Spoed? In overleg kan er soms zeer snel geleverd worden (afhankelijk van onze planning). Neem hiervoor contact met ons op.
Bij ons is afspraak altijd afspraak! Dus als u met spoed en gegarandeerd een milieuprestatieberekening nodig hebt, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Offerte binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@bouwsupportoost.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte aan of klik op de button.
Voor meerdere woningen, rijwoningen, woongebouwen en kantoren maken wij u graag een vrijblijvende offerte op maat!