MilieuPrestatie berekening

MilieuPrestatie specialist

De MPG berekening (MilieuPrestatie berekening) is onze specialiteit! Wij verzorgen voor ruim 1.500 woningen en 250 kantoorgebouwen per jaar de Milieuprestatie berekening, daarom kunnen we met recht zeggen dat wij de MPG specialist zijn!

Wat is de milieuprestatie berekening?

De Milieuprestatie Gebouwen berekent de milieubelasting van de in een gebouw gebruikte materialen. Het Bouwbesluit 2012 stelt deze berekening verplicht voor nieuwbouw woningen, woongebouwen en kantoren met een oppervlakte vanaf 100 m2.

Elke milieuprestatieberekening moet voldoen aan de zogenoemde ‘Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken’ waarmee de milieuprestatie van een compleet bouwwerk kan worden bepaald, op basis van de prestatie van de producten en elementen waaruit het is opgebouwd.

Opdrachtgevers en architecten worden hiermee in staat gesteld om duurzame keuzes te maken op basis van een nationale rekenmethode en database. Daarmee komt een einde aan de onduidelijkheid wat nu wel of niet duurzaam is.

milieuprestatie berekening woning

Bij welke functies een MPG berekening

De milieuprestatie berekening is alleen van toepassing op nieuwbouw van:

  • woonfuncties (woningen en woongebouwen)
  • kantoorfuncties >100 m2.

Milieuprestatie berekening verplicht?

Sinds 1 januari 2013 is de milieuprestatieberekening een verplicht onderdeel van de aanvraag voor een omgevingsvergunning! Sinds 1 juli 2014 is de milieuprestatie berekening (MPG berekening) toegevoegd aan de checklist van het omgevingsloket (OLO)

In de checklist van het omgevingsloket staat:
Uit het oogpunt van energiezuinigheid en milieu moet u gegevens toevoegen over de energiebehoefte van het gebouw en de milieubelasting van materialen.
Milieubelasting door toe te passen materialen, bepaald volgens Bepalingsmethode Milieuprestatie Gebouwen en GWW-werken

Dit is geregeld in bouwbesluit 2012 afd. 5.2 (01-01-2013 in werking getreden)

Actuele eis milieuprestatie berekening!

1 juli 2021 is een wijziging van het Bouwbesluit 2012 in werking getreden: de aanscherping van de Milieuprestatie voor gebouwen (MPG).
De Milieu Prestatie Gebouwen (MPG) is sinds 1 juli 2021 verscherpt van 1,0 naar 0,8 en mogelijk naar 0,5 in 2030. 

Actuele eis MPG berekening (per 1 juli 2021)

  • Woningen < 0,8
  • Kantoren groter dan 100 m2 < 1,0

Zie bron. www.rijksoverheid.nl/milieuprestatie-2021-aangescherpt

Levertermijn

We streven altijd naar een korte levertermijn. Kijk voor actuele levertermijnen even boven aan de website.
Bij ons is afspraak altijd afspraak!

Spoed? In overleg kan er soms zeer snel geleverd worden (afhankelijk van onze planning). Neem hiervoor contact met ons op.
Bij ons is afspraak altijd afspraak! Dus als u met spoed en gegarandeerd een milieuprestatieberekening nodig hebt, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Offerte binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@bouwsupportoost.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte aan of klik op de button.
Voor meerdere woningen, rijwoningen, woongebouwen en kantoren maken wij u graag een vrijblijvende offerte op maat!