Artikel 5.8 Aansturingsartikel

Lid 1. (Woonfunctie, Kantoorfunctie)
Een te bouwen bouwwerk is zodanig dat de belasting van het milieu door de in het bouwwerk toe te passen materialen wordt beperkt.
Lid 2. (Woonfunctie, Kantoorfunctie)
Voor zover voor een gebruiksfunctie in tabel 5.8 voorschriften zijn aangewezen, wordt voor die gebruiksfunctie aan de in het eerste lid gestelde eis voldaan door toepassing van die voorschriften en de krachtens die bepalingen gegeven voorschriften.
Lid 3. (Woonfunctie, Kantoorfunctie)
Het eerste lid is niet van toepassing op de gebruiksfuncties waarvoor in tabel 5.8 geen voorschrift is aangewezen.

Toelichting artikel 5.8 aansturingsartikel

Artikel 5.8. Aansturingsartikel (nieuwbouw) omschrijft de functionele eis van het eerste lid, een te bouwen bouwwerk is zodanig dat de belasting van het milieu door de in het bouwwerk toe te passen materialen wordt beperkt, heeft tot doel door het sturen op het duurzaamheidgehalte van te bouwen woningen, woongebouwen en kantoorgebouwen de schadelijke effecten van de gebouwen te beperken.

De tabel van het tweede lid wijst per gebruiksfunctie voorschriften aan die van toepassing zijn op die gebruiksfunctie. Door aan deze voorschriften te voldoen, wordt aan de functionele eis van het eerste lid voldaan.

Met uitzondering van de «andere woonfunctie» en de kantoorfunctie wijst de tabel van het tweede lid geen voorschriften aan. Met de nieuwe tabel 5.8 [Stb. 2013, 75] is een onjuistheid in de aansturing gecorrigeerd. In de gewijzigde tabel worden ook artikel 5.9, derde lid, en artikel 5.10 aangestuurd.

De tabel 5.8 is bij Stb. 2017, 494 integraal vervangen als gevolg van het feit dat artikel 5.9 is dat staatsblad geheel is aangepast.

Het derde lid bepaalt dat de functionele eis evenmin op deze gebruiksfuncties van toepassing is.

Tabel 5.8 bij aansturingsartikel 5.8

In de tabel is te zien dat de milieuprestatieberekening alleen gevraagd mag worden bij kantoorfuncties >100 m2 en bij woningen niet zijnde een woonwagen.

milieuprestatie artikel 5.8

Vragen?

Heeft u vragen over de milieuprestatieberekening of een van de artikelen? Neem gerust contact met ons op.

Levertermijn

We streven altijd naar een korte levertermijn. Kijk voor actuele levertermijnen even boven aan de website.
Bij ons is afspraak altijd afspraak!

Spoed? In overleg kan er soms zeer snel geleverd worden (afhankelijk van onze planning). Neem hiervoor contact met ons op.
Bij ons is afspraak altijd afspraak! Dus als u met spoed en gegarandeerd een milieuprestatieberekening nodig hebt, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Offerte binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@bouwsupportoost.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte aan of klik op de button.
Voor meerdere woningen, rijwoningen, woongebouwen en kantoren maken wij u graag een vrijblijvende offerte op maat!