Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen

Elke milieuprestatieberekening moet voldoen aan de zogenoemde ‘Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken’ waarmee de milieuprestatie van een compleet bouwwerk kan worden bepaald, op basis van de prestatie van de producten en elementen waaruit het is opgebouwd.

Opdrachtgevers en architecten worden hiermee in staat gesteld om duurzame keuzes te maken op basis van een nationale rekenmethode en database. Daarmee komt een einde aan de onduidelijkheid wat nu wel of niet duurzaam is.

Dit is geregeld in bouwbesluit 2012 afd. 5.2 welke vanaf 01-01-2013 in werking is

Nationale Milieudatabase (NMD)

De nationale Milieudatabase (NMD) wordt per 1 juli 2015 door het Instituut voor Bouwkwaliteit [IBK] beheert en onderhouden. Voorheen gebeurde dit door Stichting Bouwkwaliteit (SBK)

Een MPG berekening dient conform de norm (Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken) opgesteld te worden. De gemeente is de controlerende instantie om de berekening te controleren.

Bepalingsmethode Milieuprestatie

Levertermijn

We streven altijd naar een korte levertermijn. Kijk voor actuele levertermijnen even boven aan de website.
Bij ons is afspraak altijd afspraak!

Spoed? In overleg kan er soms zeer snel geleverd worden (afhankelijk van onze planning). Neem hiervoor contact met ons op.
Bij ons is afspraak altijd afspraak! Dus als u met spoed en gegarandeerd een milieuprestatieberekening nodig hebt, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Offerte binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@bouwsupportoost.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte aan of klik op de button.
Voor meerdere woningen, rijwoningen, woongebouwen en kantoren maken wij u graag een vrijblijvende offerte op maat!